Ondernemers Amsterdam organiseren zelf hun stratenreiniging

24 mei 2017

Elke dag weer maakt de stadsreinigingsdienst de winkelstraten in hartje Amsterdam schoon. Keurig netjes, daar is helemaal niets mis mee. Het is wel jammer dat ze dat al ’s ochtends om 08.00 uur doen. Weinig overlast voor winkelend publiek (dat er nog niet is), maar de vervuiling van de straten begint eigenlijk pas als de winkels open gaan. Dat houdt in dat de winkelstraten de hele dag vol afval liggen, tot groot verdriet van de ondernemers.

Het winkelend publiek “opvoeden” met aardige borden waarop vriendelijk wordt verzocht afval in de afvalbakken te gooien, werkt niet. Te vaak zijn mensen alleen met hun eigen zaken bezig. Ze realiseren zich niet (voldoende) dat hun ene papiertje op zich misschien niet zo erg is, maar dat vele papiertjes samen tot een berg papier leiden. Zwerfafval is en blijft een probleem, zeker in de grote steden.

De handen ineen

Dan kun je twee dingen doen: eens diep zuchten dat het leven niet meezit en overgaan tot de orde van de dag compleet met ergernissen. Of: de handen ineen slaan en wat doen aan die vervuiling. Samen met de andere ondernemers die zich ook blauw ergeren aan het vuil op straat. Zwerfvuil en viezigheid schaden het imago van de omgeving en daar zitten winkeliers niet op te wachten. Zeker niet nu de winkeltijden in de binnenstad worden verruimd naar 24/24 uur. De vervuiling gaat zo het hele etmaal door en de poetsbeurt van 08.00 uur ’s morgens is duidelijk niet afdoende.

CleanPerfect Amsterdam

De samenwerkende ondernemers hebben een schoonmaakdienst geregeld: schoonmaakbedrijf CleanPerfect Amsterdam. Het bedrijf werkt o.a. met zzp’ers wat de kostenefficiëntie bevordert. Elke straat heeft zijn eigen schoonmaakploeg. Dit initiatief begon op het Rembrandtplein en breidde zich al snel uit naar de Kalverstraat, de Nieuwendijk, de Heiligerweg en het Rokin. De schoonmakers werken met professionele schoonmaakzuigers, van het merk Glutton. Ze hebben opvallende herkenbare werkkleding aan en zoeven met hun moderne “stofzuigers” door de straat. Iedere straat heeft z’n eigen Glutton aangeschaft. Er worden per straat in shifts van steeds 6 uur gewerkt.

De Glutton is een staaltje slimme techniek. Bezem en afvalgrijper in een, elektrisch aangedreven en geluidloos. Wel zo prettig voor het winkelend publiek. Een moderne machine, waarbij het gebruiksgemak belangrijk is. De machine is tijd- en energiebesparend, hygiënisch en veilig. Het schoonhouden van de straten wordt hierdoor een stuk gemakkelijker. En de machine is een ware eyecatcher voor voorbijgangers.

Glutton Straatzuiger


Straatmeubilair

De ondernemers in de straten waar CleanPerfect Amsterdam werkt, hebben een zorg minder. Hun entree en omgeving zien er keurig uit. En dat niet alleen. De schoonmakers houden ook het straatmeubilair en de bankjes schoon en legen de afvalbakken. Goedwillende voetgangers kunnen daarin dus altijd hun afval kwijt. Het moet ook voor het winkelend publiek heel prettig zijn om niet door zwerfvuil te hoeven lopen.

De ondernemers kozen voor schoonmaakbedrijf CleanPerfect Amsterdam omdat het bedrijf de grootste Horeca schoonmaker in Amsterdam is. Het heeft ruim 100 tevreden klanten in de horeca, kantoren en publieke gebouwen. Horecabedrijven schoonmaken is een specialiteit. De zaken worden door allerlei instanties gecontroleerd, denk aan b.v. de Warenwet. Als je het 28 jaar volhoud in de Horeca dan doe je het goed. Een dergelijk bedrijf kan het project van de winkeleigenaars goed organiseren. De ondernemers hebben er verder geen omkijken naar. En de resultaten mogen er wezen: alles Euro Disney schoon.  

Het feit dat CleanPerfect Amsterdam met de Glutton afvalzuiger werkt, maakt het voor de schoonmakers mogelijk meerdere keren per dag de hen toegewezen straat door te gaan. De professionele zuiger pakt werkelijk alles op wat er maar op straat ligt en er niet hoort. Grotere stukken afval kunnen in een speciale opvangbak. Het imago “straatveger” is absoluut niet meer van toepassing op de schoonmakers van CleanPerfect Amsterdam. Het beroep heeft met deze machine, ook in de ogen van het publiek, duidelijk een opwaardering gekregen.

Glutton Straatzuiger Clean Perfect


Innovatief en duurzaam

Schoonmaakbedrijf CleanPerfect Amsterdam werkt met innovatieve en duurzame producten. Behalve dit project van straatschoonmaak werken de zelfstandige professionals van CleanPerfect Amsterdam ook in kantoren, horecabedrijven, ziekenhuizen, kinderdagverblijven, bedrijfs- en openbare gebouwen. Zowel binnen als buiten, milieuvriendelijk en met de nieuwste middelen. Niet verwonderlijk dat de ondernemers in de winkelstraten voor CleanPerfect Amsterdam kozen.

Nu de straatschoonmaak door CleanPerfect Amsterdam in het winkelgebied van Amsterdam zo succesvol blijkt te zijn, is het niet denkbeeldig dat ondernemers in andere “winkelharten” hun collega’s uit Amsterdam volgen. Het winkelend publiek vaart er wel bij – de ondernemers dus ook!-

Vragen of meer informatie nodig, neem gerust contact met ons op.

Naar het overzicht
 
';